Ford Focus - 'Masina anului 2012 in Romania' in opinia utilizatorilor de internet, Kia Rio - preferata APAR

Data publicarii: 09-12-2011 | Auto

Utilizatorii de internet au decis ca Ford Focus sa fie 'Masina Anului 2012 in Romania', in timp ce jurnalistii de specialitate din cadrul Asociatiei Presei Auto din Romania (APAR) au hotarat ca acest titlu sa revina modelului Kia Rio, a anuntat, joi, portalul Auto.ro, initiatorul competitiei, alaturi de APAR.

Potrivit ierarhiei stabilite de catre utilizatorii de internet, Ford Focus a castigat detasat competitia cu un procentaj de 30% din totalul voturilor, in timp ce podiumul a fost completat de modelele Range Rover Evoque (20% dintre adeziuni) si BMW Seria 1 (19%). 

Auto.ro, in cadrul parteneriatului cu APAR, a sustinut ideea competitiei in mediul online romanesc oferind o platforma prin care utilizatorii de internet si-au exprimat opinia privind cea mai buna masina dintre cele 10 finaliste aflate in competitie pentru titlul 'Masina anului 2012 in Romania'. 

Pe de alta parte, in urma votului acordat de catre jurnalistii de specialitate ai APAR, Kia Rio a primit titlul oficial 'Masina Anului 2012 in Romania'. 

Castigatoarea titlului acordat de catre internauti, Ford Focus, una dintre cele mai premiate masini, cea care a revolutionat segmentul compact in urma cu 13 ani, se remarca prin tehnologiile inteligente si inovatoare, dotarile de nivel superior, atentia deosebita acordata detaliilor, precum si nivelul ridicat de siguranta. Ford Focus a fost 'Masina Anului in Europa' in anul 1999. 

'Ne bucuram sa primim aceasta distinctie. Noul Focus, primul model global al Ford, reprezinta un reper pentru compania noastra, obtinand punctajul maxim de 5 stele EuroNCAP pentru siguranta. In plus, 'masina inteligenta', dupa cum a fost denumita de presa din Romania datorita tehnologiilor avansate pe care le ofera, este si prima masina ce a obtinut patru premii de siguranta EuroNCAP Advanced. Peste 10.000 de romani au testat noul Focus si reactiile pe care le avem din intreaga tara sunt pozitive. Modelul Focus joaca un rol-cheie in ansamblul vanzarilor Ford la nivel european si suntem deosebit de incantati sa stim ca peste 3.000 de vizitatori online l-au ales drept Masina Anului 2012 in Romania', a declarat Henrik Nenzen, director general al Ford Romania. 

Lista finalistelor din acest an a competitiei 'Masina Anului 2012 in Romania' a cuprins modelele: BMW Seria 1, Chevrolet Aveo, Citroen C4, Ford Focus, Hyundai Elantra, Kia Rio, Nissan Micra, Peugeot 508, Range Rover Evoque si Toyota Yaris. 

In 2011, competitia a fost castigata de Dacia Duster, cu 15 dintre cele 17 sufragii posibile din partea juriului APAR. Pe locul al doilea in preferintele juriului s-a clasat Citroen C3, iar pe pozitia a treia Opel Meriva.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: